syn je dnes dospely 22lety mladik,pekny,urostly,vtipny,sportovec.Vzdycky mel hodne kamaradu a vsichni ho meli radi.Kdyz jsem s nim mela problemy,nikdo mi neveril,mysleli jsme,ze jsem matka hysterka a syn proste v obycejne puberte.Problemy jsme s nim mela tak od 12-13let.Od manzela a jeho otce jsme se odstehovali po vzajemne dohode,pil,nestaral se a v zaveru vztahu dochazelo i k fyzickemu napadani.Tesili jsme se se synem na klidnejsi zivot.Zpocatku to bylo fajn a vlastne ani presne nevim,kdy to zaclo byt hrozne.Urcite ale driv,nez jsem si nasla sveho soucasneho manzela.Kazdy mi rikal,ze je to duvod synova spatneho chovani,no..choval se spatne tak dva roky predtim.To znamena,ze nechodil do skoly,nerespektoval me,zadna motivace neexistovala,proste nic.Na prijimacky na stredni skolu se odmitl ucit a tak jsme mu zaplatila soukromou,bylo mi lito,aby sel kluk s vysnamenanim na ucnak.Jenze on dokazal na soukrome skole propadnout ze dvou predmetu.Proste se nebude ucit.A neudelate vubec nic.Ta bezmoc!!!Tak ho ze skoly vyhodili,kluk mel 16,nezletily a co s nim.Nikde ho nechteli,mysleli si snad,ze je nejaky fetak.Jemu to bylo samozrejme jedno.prijali ho na to nejubozejsi uciliste v kraji,kde byli ti nejslabsi z nejslabsich,cikani,arabi,postizeni,vsechno dohromady.ucitele nas prosili,at kluka vezmem pryc a dame ho na stredni skolu,ale my byli radi,ze ho nekam vzali a rikali jsme,ze stejne na zadnou chodit nebude.Ani tady moc nechodil ale zvladal to vyborne a do skoly temer nechodil.Vyhodit ho nemohli,protoze ostatni meli absence dvakrat tolik.Do skoly nechodil,lhal,nikdy nic domluvene nedodrzel,byl neskutecne drzy a delal si,co chtel.Nekolikrat jsme ho upozornovali,ze pokud bude chtit sdilet s nami domacnost,bude muset respektovat urcita pravidla,ale on vam do oci rekne,ze nebude respektovat vubec nic-a spoustu jinych hlasek,ktere tady ani nemohu publikovat.Pak se z domu ztratil vetsi financni obnos.Dodnes nevim,jak to bylo,on tvrdi,ze to tehdy nevzal,v kazdem pripade to byl posledni impulz a letel z domu.Rvala jsem,chodila po venku v desti,absolutne nestastna a zoufala.Ja,mama jsem vyhodila sve nezletile dite!!V duchu mi probehl cely jeho zivot.Dlouho to bylo spatne.Za cas si udelal rozdilove zkousky,prestoupil na studijni obor a skolu se samymi jednickami u maturity dostudoval.ALE!Zadny happyend jeste nebyl.Jeho cesta kotrmelcu pokracovala i ve dvaceti dal.Ze odesel z vysoke by mi nevadilo,vzpomnela jsem si,jak jsem byla rada,ze ho vzali na ucnak.Ale ve snaze vydelat velke penize zacaly drobne podvudky,na ktere casem prisla policie.A bylo to tu znova.Dluhy,ted se desim,kdy mi zazvoni u dveri exekutor.Odesel pracovat do zahranici,ale dluhy nijak nesplaci.Takze porad to jeste nekonci.A skonci vubec?
Předchozí