Pročítám diskuzi a nedá mi to nereagovat... Zjednodušeně řečeno, s porody doma nesouhlasím a už vůbec ne s fňukáním, jak se strašně "trpí" v porodnicích díky necitlivému přístupu lékařů a PA a nedejbože sester a lékařů na novorozeneckém... Já sama mám za sebou dva ošklivé porody, které by bez odborného zásahu nedopadly dobře pro mě ani pro děti a to se v začátku jevily jako bezproblémové. Obě má těhotenství byla naprosto bezproblémová, dobrovolně jsem podstupovala povinná i nadstandardní vyšetření a posléze děkovala bohu, že existují porodnice. Chtěla jsem tím říct, že i bezproblémový porod se může zvrhnout ve zcela nečekané drama a stát se toto doma, tak by mě zajímalo, jestli by se tedy těm dotyčným matkám "neeklovalo" volat záchranku, když se jim tak strašně nelíbí dohled lékařů, zasahování do porodu atd.??? Nikoho neodsuzuji, každý, ať si rodí, kde chce, ale neasistovaný porod doma bez toho, aniž bych věděla, že v případě nutnosti není připraven operační sál atd., bych si opravdu nedovolila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí riskovat. A nevšimla jsem si, že by moje děti měly nějaké poporodní trauma, i když se narodily absolutně nepřirozeně