Grainne, i kdyby tvé zhuštění argumentů odpurců domporodu do mrtvejch rodiček a postiženejch dětí odpovídalo tomu, jak se projevuje většina, nejsem si zcela jistá, jestli může oponentura zavánět vizionářstvím, přezíravostí a jedinou pravdou. I mně se svého času zdálo, jak jsou ty holky z domporodu perfektní, rodí jako fík a ještě je s nima prča. No a co se stalo? Uvědomila jsem si, že bude-li poskytována seriozně péče jen asistentkou, těžko ve stejném systému může být nárokovaná tatáž péče doktorem. Že se to musí projevit v úpravě toho, co základní péče je. A že je to malinko nekošér k těm, co jim současná péče vyhovuje.
(pozor, stále jsem nikde neřekla, že přirozený porod je sci-fi nebo, že domácí porod je riziko, ani to, že by se měl domácí porod zakázat rp neumožnit)
No a co se stalo?
Dostalo se mi frigidních, blbých, zneuctěných idiotek, co si nevidí do huby. I řekla jsem si "děvče, dost dlouho už užíváš ten pseudoargumentek o takzvané svobodné volbě, přečti si, co vlastně ty filutky píšou"
No a nestačila jsem se divit.
Je to esence arogance: Například taková Cizinka je schopna hájit podsunutí embolie porodníkovi coby typickou porodnicovou komplikaci, ačkoliv na stejném listě uvádí, že embolie je vzácná ( 80-100 tis, porodů.)
Pak jsou tu teoretičky, co by si nikdy neprdly bez konzultace s kolegou ze špitálu, viď Lízo, ovšem šálivé zaklínadlo svobody je pro ně tématem ke spotřebování spousty divných slovíček o ničem.
Pak jsi tu ty, dle mého nevinně
Tož tak