Mila studentko, nedocitam celou tuhle vasnivou diskusi, jen ti chci sdelit, ze jsem rodila dvakrat brzy po sobe, nikdo mi do porodu nezasahoval, nikdo mi nediktoval, v jake poloze musim byt, nikdo mi nenutil klizma ci holeni, nikdo mi nezakazoval pit ci jist, porodni asistentka me jen kontrolovala v pozici, kterou jsem si ja vybrala, polohu samotneho porodu jsem si take zvolila sama... Prvni porod trval 30 hodin, museli me nastrihnout, jinak by se mimi ven nedostalo, byl to obrovsky stres pro me i pro dite, mozna ze kdybych netrvala na prirozenem porodu, mohlo mit miminko prichod na svet lehci a ja min bolesti a strachu o miminko. Druhy porod jsem byla vystresovana, ze to bude stejne strasne a dlouhe jako poprve, bylo to rychle, pohodove, vsichni na me byli hodni, jen mimi spechalo na svet a natrzeni porodnich cest bylo mnohem bolestivejsi a hur se hojilo, nez nastrih po prvnim porodu... Lekari byli ohleduplni, vse mi vysvetlovali, neustale me uklidnovali a chvalili me, ze pekne spolupracuju, i kdyz s odstupem casu vim, ze to vzdy tak nebylo...
Az po proziti porodu ti mnoho veci dojde, to mi ver.
Jsi mlada, nezkusena, tak mas pravo na to byt naivni, az porodis jedno ci dve deti, muzeme na tohle tema spolu diskutovat, muzes pak podat objektivni informace a argumenty i svemu priteli... Ted byt tebou bych spis sbirala informace a pilne studovala, nez nekomu objasnovala neco, o cem nemam ani tuseni... Jeste nejsi ani absolvent stredni skoly, do ziskani titulu MUDr. mas hooodne dlouhou cestu pred sebou, otazka je, zda se vubec podari dojit az na konec. Co ti neschazi, je sebevedomi, tak toho vyuzij. Preju ti hodne studijnich uspechu a jednou i pohodovy a co nejmin bolestny porod dle tvych predstav.
Předchozí