Své první miminko se chystám porodit asi za měsíc. Přečetla jsem spoustu časopisů, knížek a článků na internetu. Už od začátku jsem věděla, že chci rodit v porodnici a že klistýr jen uvítám. Holení příslušných míst je pro mne samozžejmou součástí osobní hygieny, takže s tím nemám žádný problém. Jen je to teď na začátku devátého měsíce už vážně fuška
Myslím, že jsem si vybrala dobrou porodnici s příjemným personálem. Jezdíme tam už na ozvy mimíska, tak jsem si to stihla okouknout. Lékařům důvěřuji a i když některé případné zásahy do porodu nebudou třeba moc příjemné, všechno se dá překousnout, pokud se k vám personál chová mile a empaticky. A hlavní je, aby bylo v pořádku miminko!!!!! Myslím že při kontrakcích a bolestech s porodem spojených se dá těch pár nezbytných věcí kolem v pohodě zvládnout. Mě osobně nic z toho nepřijde jako nějaké omezování rodičky, pokud je jí vysvětleno vše, co ji zajímá. Každou chvíli někde čtu, jak je klistýr ponižující a nevím co všechno. Já osobně rozhodně nechci rodit nevyprázdněná..... Neberu nikomu jeho názor, ale plně souhlasím s autorkou článku......
P.S. Držte mi palečky, ať ten můj první porod zvládnu....