Já rodila v Motole, indukovaně neb se malé ani po dlouhých čtrnácti dnech po termínu nechtělo ven. O přirozeném porodu jsem si tedy mohla nechat zdát, ale upřímně další týden bych už nevydržela. Oholila jsem se sama už před příjmem do nemocnice, porod se pak vlekl dlouhých 22 hodin, kdy jsem měla bolesti, snesitelně mi bylo jen ve sprše, ani klystýr porod neurychlil a nakonec ani protržení blan. Mimochodem síly mi ubývaly a tak snahu porod urychlit docela chápu a byla jsem ráda. Na vše se mne ptali, i na ty mediky a to přesto, že ten souhlas dávno měli, papíry člověk dostane hned při první kontrole před porodem v nemocnici, takže času na prostudování je dost, já měla celý měsíc
Nakonec jsem dostala i tu infuzi oxytocinu, pak ty bolesti byly teprve úděsné, ale malá byla venku do 20 minut. Nevím, ale představa jak rodím několik dní, což se v dobách minulých stávalo a pak vyčerpáním nevytlačím mimi, a umřeme obě nebo jedna z nás mi nepřijde zrovna jako úžasný zážitek. Takže v případě, že porod nepostupuje dlouho nemusí činit potíže jen miminku, ale i rodičce. Tak proto se porod urychluje těmito procedurami, samozřejmě jsou nesmyslné u rychlého postupujícího porodu.