Vero, souhlasím s tebou především v bodě, kdy píšeš, že žena umí porodit. Samozřejmě to umí, stačí jen naslouchat, mnoho z nás už ani neví, že to umí a netýká se to jen porodů, ale jakéhokoliv problému, který se v organismu vyskytne.
Jen v jednom bodě bych s tebou nesouhlasila, mít ženu - lékařku u porodu bych nechtěla, alespoň u nás. Mám s tím nedobré zkušenosti. Paradoxně jsou mnohdy daleko více zmanipulované "zdravotnickým porodem", než muži, rodí poslušně a podle pokynů. Výjimkám čest, ale sama žádnou neznám.
Muž sice mnohdy nechápe, co chci a proč to chci, ale než by se dohadoval, raději vyhoví - on to bere tak, že má ode mně pokoj a já tak, že mám, co chci. Lékařky naproti tomu mají ve zvyku mnohem víc "masírovat" směrem k poslušnosti, mám pocit, že proto, že se snaží daleko víc přirovnávat k mužům, srovnávat se s nimi, místo toho, aby naopak využívaly své ženské schopnosti ku prospěchu věci. Naopak v prosazení "svého" se snaží být razantnější, než muži, snad aby si s nimi nezadaly.
Předchozí