Pokud jde dítěti i matce o život,tak není čas čekat na nějaký souhlas,ale pokud vše probíhá,tak jak má,tak by měli ženě říct,proč jí to a to chtějí udělat a jaká to může mít případná rizika.
V tom případě bych nedala souhlas,aby mi PA protrhla plodový vak(byla jsem prvorodička a přijela jsem do porodnice s pravidelnými kontrakcemi po 5 min.v té době jsem byla otevřená na 4 cm,za hodinu poté už otevřená na 8 cm,bez nějakých větších bolestí.Po protržení vaku nastaly velmi bolestivé kontrakce,připoutali mě na monitor,takže jsem se nemohla skoro hýbat a takto jsem byla až do 2.doby porodní skoro hodinu ležící na posteli-opravdu to byla těžká hodinka).
Při druhém porodu jsem souhlasila s klistýrem,ale to jsem netušila,že když budu sedět na toaletě,tak mi sestra bez vysvětlení píchne injekci-na můj dotaz proč?,tak je to prý jen glukoza a vitamíny,abych měla dost síly.
Poté nastaly velmi silné a bolestivé kontrakce(sedící na toaletě se mi velmi špatně prodýchávaly).Upozorňuji,že do porodnice jsem přijela s pravidelnými kontrakcemi,otevřená na 4 cm.To bylo 23h a v 0,30h se holka narodila.Podle mě injekce obsahovala něco jiného a porod byl úplně zbytečně urychlen.
V té době jsem naprosto důvěřovala lékařům i PA,ale opravdu mě pak mrzelo,že jsem nabyla dojmu,že mi lhali a některé úkony byly zbytečné.
Nechápu,proč mi urychlovali porod,který krásně postupoval.
Pokud se během porodu vyskytnou nějaké komplikace,tak to je samozřejmě něco jiného.
Předchozí