Kudlo2,
přemýšlela jsi někdy nad tím, proč třeba porodník nemá tak vyvinutý cit pro to, kdy se věci začínají skutečně otáčet k horšímu, a určité postupy pro jistotu udělá dřív, než nastane jejich skutečná potřeba atd., jak jsi psala? Nemyslím to zle, jen se ptám. Mi přijde logické, že by to tak mohlo být proto, že ať už dr. nebo PA v nemocnici mají většinou na starosti více rodiček najednou, nestojí někde v koutku a z povzdálí sledují průběh porodu. Kdežto soukromá PA, kterou si je možno (a to jen v některých oblastech ČR)bohužel zatím domluvit jen při porodu doma, tu možnost má. Je více méně celou dobu v blízkosti rodičky, nikam neodbíhá, pozoruje, vyhodnocuje. Na tohle v nemocnici prostě čas není jednoduše proto, že PA a lékaři mají i jiné povinnosti než být u porodu jedné jediné rodičky. Tohle není o tom, že bych byla proti porodům v nemocnici. Je to mimo jiné o tom, že chci mít možnost mít u sebe po celou dobu člověka (PA), která mě zná celé těhotenství a má možnost se mi věnovat v průběhu celého porodu.
Předchozí