Jito, no tak. Diskuse se tady vede o rutinnich zakrocich behem fyziologickeho porou. V tech skutecne dramatickych situacich malo kdo se hada vis. Tipla bych, ze nikdo
Tady "skupina" zen diskutuje proto, ze ma znalosti a zkusenosti s metodou v porodnictvi, ktera neni ve skolach ucena a je zatim ve velkem ignorovana. Ale kdyz ty o nej nic nevis, kdyz ji nezna lekar, nezna nejaka Buduli ci Svatulinka, jeste neznamena ze neexistuje. A opravdu je pohorsujici, kdyz nekdo z profesionalu leze na verejnost, aby zkritizoval metodu, o ktere nema paru. (Tim nechci rict, ze autorka clanku Zbytecne zasahy sama mela dobre znalosti. Prednesla jenom par tez z metody "prirozeneho porodu", ktere nekolika mistnich neznalcu zacali kritizovat jako blbost.) Ja mam ponekud intelektualnejsi povolani, a muzu zodpovedne tvrdit, ze zadna bakalarska, magisterska ani doktorska prace nemela by a snad i nebyla obhajena bez znalosti literatury o pristupech, kterou kritizuje a bez empirickych vyzkumu jako dukazu. A proto nazory a postoje aspirantek na vysokoskolske tituly a jejich nositelek (Svatulinka, Buduli a pod.) mi se zdaji krajne neprofesionalni.