Jito,
Pises:
"Proč klystýr? Protože dávám přednost tomu, vyprázdnit se v soukromí toalety, než např. veřejně během porodu. Nechtěla jsem to riskovat."
Verejny trapas ti nehrozil o nic vic s klystyrem nez bez. Cetla jsi prece ten odkaz od Misy? Takze rutinni zasah s podanim falesnych informaci, a s vyuzitim duverivosti a neinformovanost klientky.
"Monitor možná není úplně přirozenou součástí porodu, ale pokud nijak neomezuje, tak na něm nevidím nic špatného. Mě neomezoval, protože měl kábly tak dlouhý, že jsem si mohla dělat cokoliv a chodit v porodním boxu kamkoliv."
Fajn, ale proste k metode "prirozeneho" porodu nepatri jako rutinni praxe, kvuli omezovani rodicky.
"A vaginární vyšetření (kromě při příjmu) byly asi 4-5 za 18 hodin. Tebe PA fakt vůbec vaginárně nevyšetřovala?"
Jednou, protoze jsem sama chtela vedet, jak jsem daleko. Jinak je naprosto k nicemu. Ze porod postupuje, citila jsem sama, a bylo to na mne videt
Takze sorry, ale opravdu nerodila jsi tak, jak jsem popisovala. A vaginalni vysetreni je ta hlavni znamka, ze pokud porod by nepostupoval podle tabulek, nastoupily by rutinni (!) urychlovaci procedury i presto, ze ty a dite byste byly v pohode.
Mimochodem, nejaky intensivne a podobne prispevajici nick Jit"a mi povidala, ze rodila vyvolavane (s prostinem), a voda ji praskla spontanne, ale ke konci dr. jeste jednou vak blan protrhl. Nebyla jsi to ty?