Zdá se, že tady mizí příspěvky... Jak zvláštní, že zatímco v diskusi "komentáře ke článkům" je, zároveň včera ve "stromu diskuse" byl, zmizel - asi nečekán, nezván?
Nicméně opět přihodím: základním dokumentem by mělo být doporučení WHO, kde procedury jako klystýr nebo holení NEdoporučují.
celý zmizelý text:
Jíťo,
přečetla jsem pár tvých příspěvků a musím říct, z tebe by měl každý lékař radost. Tedy alespoň ten, který chce jen aby rodička držela ústa a krok. Pokud chce někdo hodnotit co je a není rutinní procedura při porodu a neví, měl by si jako důveryhodný dokument vzít doporučení WHO. Některé zákroky, aplikované rutinně, evidentně buď jsou k rodičce neutrální (tj. také zbytné) nebo dokonce škodlivé. Opakuji - aplikované bez náležitého zásadního lékařského důvodu = rutinně. Velmi velmi mě tíží, kolik lidí tu bagatelizuje stres u rodičky, mohu 100% říct, že stres vyplaví do krevního oběhu adrenalin, ten blokuje spouštěč porodu oxytocin. A pak se divme, že lékaři musejí píchat infuzi oxytocinu...to je berlička tam, kde je matka natolik vystresovaná, že se jí porod zastavil. Ale budiž, může se stát, u citlivých povah, stresovaných samotnou neznámou situací. Není však již správné nasadit obecně podmínky jen pro silné povahy a potom řešit plošně- rutinně - potíže v hormonální kaskádě - infuzí externě.
Mmch. mé 3 sekce mě strasovaly minimálně, trauma nemám žádné a musím říct, že se i sekce obešla třeba bez klyzmatu ("na WC jsem šla normálně 2 dny po porodu). U poslední se omezial příprava jen na holení přímo na operačním stole a jen kolem rány, aby se chloupky vyloženě nemotaly (byla urgentní).
Předchozí