od malinka,kam mi jenom sahá pamět,si koušu nehty.Je to něco,co nedokážu ovládnout,je to silnější než já,ruce mám hnusný,stydím se za ně,ale vyzkoušela jsem všechno možné a nepomohlo vůbec nic.Od malinka jsem přes ty ruce dostávala,když naši viděli že si nehty koušu,používali i jiné metody a dneska je mi 36 a dělat jsem to nepřestala.Takže by mne zajímalo,když má takové plácnutí tak úžasný efekt,že dítě po něm začne poslouchat jak hodinky a kontroluje si více své chování,proč to na mne tedy nezabralo?Asi mě plácali málo,že?A mimochodem,moje máma si ty nehty kousala taky,přestala s tím až jako dospělá ženská v době kdy mě už bylo nevím kolik let,ale už jsem byla velká,a za něco co dělala sama já jsem dostávala přes ruce.Moje dcera si jeden čas nehty taky kousala a v životě by mne nenapadlo ji jen malíčkem přes tu ruku klepnout.Když jsem odstranila příčinu jejího chování,nehty si kousat přestala a dneska má nádherný dlouhý nehtíky.Takže možná ,než plácnu,je lepší se zamyslet nad tím proč se u dítěte projevuje nežádoucí chování a pak vycházet z toho,jak ho nejlépe odstranit.
Předchozí