| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

ahoj,

syn měl nejhorší období vzdoru a vztekání asi od 2 a 1/4 roku do 3 a 1/4 roku. Sprchu jsem sice nikdy nepoužila, ale jedenkrát už jsem ho do vany nacpala v oblečení(vztekal se do běla a nic nepomáhalo) a stálo mě hodně sil, aby tu sprchu nepustila. Nakonec jsem se musela smát, protože syn mě dostal větou "Že koupat se přece musí holý a až večer."
Spíš mě mrzí a hodně, když se na něj rozkřiknu - kombinace mé cholerické povahy, únavy (od synova narození, tj. 3 a 1/2 roku jsem se pořádně nevyspala, synovy opakované záseky a pláč mladší syna (bylo potřeba jít ven, bylo mu horko, byl unavený).
Na každé dítko platí něco jiného, neexistuje univerzální návod, co v jednom období pomáhá, později je neúčinné a taky děti se mění, někdy až zázračně. Syn byl docela slušný provokatér a hranice zkouší stále, byť ne už tolik. Velký zlom nastal (bez zjevné příčiny) letos o vánočních prázdninách, i ve školce ho teď chválí a už tam nechodím s obavami, co že to zase provedl. Ne, že by si odpustil všechny lotrovinky, ale je to opravdu hodně lepší.
A na záseky při oblékání nám pomohlo dát oblečení na chodbu, stoličku, rohožku pod nohy, aby nenastydl a převlékal se na chodbě. Stačilo to udělat 2x a nyní stačí jen se zeptat, zda se chce oblékat doma či na chodbě.
Když se vzteká, pošlu ho do pokojíčku, aby se zklidnil, sám se po chvíli vrací se slovy, že už je hodný a že je můj miláček.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.