Podle mne je plácnutí o kterém se tu již několik dní bavíme stejně hanlivé jako Tvoje metoda-chytit za ruku,otočit tváří v tvář a vysvětlit.Moje dcera by To předvedla,co je pro ni více stresující.Ty prostě nechceš připustit to,že u každého dítěte je to jiné.Ty jsi se rozhodla,že plácnutí je horší než otočení tváří v tvář,které jsi tady popisovala.Myslím,že mocensky je to nejspíš stejné.Jenže jedno dítě je vystresované z plácnutí,jiné z toho co děláš ty.
Své dítě respektuji,miluji,ale také mu vymezuji hranice a chráním ho.Tak,jak umím.Ty si myslíš,že to evidentně umíš lépe,přeji Ti,aby jsi to co tady teď odsuzuješ,nemusela nikdy řešit z druhého konce.Víš přece že to,co nejvíce odsuzujeme se nám ukáže a vrátí.Tak to prostě funguje.
Z hlediska moci mi plácnutí připadá stejné jako odvlečení dítěte ze silnice přes rameno.Ale to je úhel pohledu.Snažím se to vidět z Tvé strany a je mi líto,že ty se to nesnažíš vvidět z pohledu mého.Pokud respektuješ svoje dítě,respektuj prosím moje názory a moje výchovné metody.
Nikdo z nás se nenarodil jako matka a všechny se to učíme.Někdo lépe někdo hůře.Ale je jen málo maminek,které to nedělají tak jak nejlépe dovedou.
Já to prostě dělám tak,jak to njlépe dovedu já.ty to děláš tak,jak to nejlépe dovedeš ty.Nic není správné a nic není nesprávné.jen bychom to měli respektovat jako svobodné rozhodnutí každé z nás.Moje dítě si mne jako maminku vybralo a miluje mne takovou jaká jsem.Tvoje dítě to samé u tebe.
Tyhle debaty nejsou k ničemu,pokud nehodláš respektovat názor někoho jiného.Já popsala na začátku jak to dělám já a proč.To je vše.Nepotřebuju psychologický rozbor on.line,na to mám své přátele.Hezký den.
Předchozí