A to je přesně ono co se Ti řada lidí snaží říct: na Tvé dítě funguje něco, co na jiné děti nefungovat nemusí. Já rozhodně nejsem zastánce fyzických trestů a plácnutí jsem brala spíš jako své selhání. Ale když vysvětlování, zvýšený hlas atd., prostě nefungují a jde o něco závažného? Zajímalo by mě jaké tresty používáš, když dcerka po dobrém neposlechne a jde o něco důležitého. Opravdu, mě to zajímá, nemyslím to ironicky.
Ona se hezky řekne, že vyhroceným situacím se má předcházet, ale opravdu si myslíš, že to vždycky jde?
Jak jsem řekla, já jsem taky ve výchově spíš pro demokracii, ale jsou situace, kdy rozhodne rodič a dítě nemá na vybranou.
Synovi je 10 let a v tomto věku už fyzické tresty opravdu nejsou dobré. Jistě, i u batolat a malých dětí je lepší netrestat fyzicky, ale menšímu dítěti
symbolické plácnutí neuškodí.
A chtěla bych vidět tu skvělou komunikaci mezi dítětem a tebou, když tady nejseš schopná ani připustit (nebo pochopit?)jiný názor. Každý kdo v životě plácnul dítě je u Tebe hysterka, která mlátí děti?~
~