Aha, tak teď už to chápu.
Limaj , víš v čem si myslím že je problém? Snažíš se každého stůj co stůj přesvědčit o své a jediné pravdě. Ale není jen jedna pravda. Možná máš i pravdu v tom, že "plácací" výchova je mizerná a že "neplácací" je ta jediná super, ale bohužel to podáváš ne příliš šťastným způsobem.
Hele, je to stejný jako vegetariánství, taky je výborné pro někoho , kdo se pro něj nadchne, ale naprosto nepřípustné pro milovníka masa a nic s tím neuděláš. A může třeba být vegetariánství zdarvější než "masožroutsví" a stejně někdo ho odmítne. Nemůžeš lidem nic přikazovat a napadat je za to , že tvůj názor nejsou schopni akceptovat. Někdo prostě vločky jíst nebude i kdyby ses na hlavu postavila musíš se s tím smířit. Ty máš možná štěstí, že kdybys svému dítěti dala vločky , tak je slupne a bude se olizovat, kdežto moje mi je hodí na hlavu ( poblinká se, bude se dusit a radši umře hlady než je pozře). I když vím , že jsou mnohem zdravější než svíčková tak mu dám v rámci přežití svíčkovou.
Kdyby se moje dítě nechovalo tak, že občas nic jic jiného nepomůže ( prosím tě nepiš mi, že chceš vědet co konkrétního jsem udělala, aby přestalo, prostě to vem jako fakt : já dospělý člověk, svéprávný jsem usoudila , že plesknutí v dané situaci je jediná možná věc) tak bych ho plácnout nemusela. A byla bych z toho šťastná , protože mě opravdu nebaví žít s pocitem , že musím občas to mí dítě proplesknout, mnohem radši bych byla , aby to tak nebylo.
Předchozí