Dano,vidíte a já jsem svého syna několikrát musela křísit, protože vzteky zůstal bez sebe.Mému synovi stačílo říct pětkrát po sobě ,že si to nepřeji s vysvětlením a Byl ohen na střeše.Použiji tady námět jedné maminky s košťátkem.1.Tomášku to nesmíš víš mamince to dalo hodně práce,,syn se směje a udělá to hned znovu.2pokus Tomášku vyš to je škaredé ,když mamince ničíš její práci.Syn opět nedbá.3pokus-Tome víš co pomůžeš mě prosím to smetí smést na Hromádku a pak půjdeme ven:Syn ne ,ne ,ne podávám mu smetáček a říkám mu Tomášku ty jsi šikovný určitě mě pomůžeš že jo ,,Tomášek bere smetáček a začíná mě sním plácat ne,ne ,ne.Proto přistupuji k předposlednímu pokusu než syna potrestám .Tome přestaň s tím nebo se půjdeš zlidnit do jiné místnosti jasný.Syn začíná zuřit tak ho beru a odnáším vedle, přikážu mu ,že tam má zůstat,Tomáš se zvedá a chce odejit tak na ně houknu Tome ne,Tomášek zůstává hrozně se vzteká,trvá to asi čtvrt hodiny pak se unaví a přestane plakat a nebaví se s námi třeba hodinu pak přijde a řekne maminka zlobila.JÁ MU ŘEKNU NE TOMÁŠKU MAMINKA NEZLOBILA TO TYS SE CHOVAL ŠKAREDĚ SYN OPĚT ZAČÍNA ZUŘIT POKUD SE MU TO BUDU SNAŽIT VISVĚTLI ZAČNE OPĚT ZUŘIT.PŘESTÁVÁM SI TOHO VŠÍMAT A SYN SE SKLIDNÍ.celí ten proces trvál hodinu někdy dvě.Kde jsem dělala chybu mohl by mě to někdo říct?Proč se můj syn ani po roce nezklidnil?
Jak to u nás je po tom co sem ho plácla podotýká jen jednou víckrát nebylo potřeba.
tří pokusy jsou stejné
čtvrtý pokus je varování ,že jestli nepřestane plácnu ho syn většinou bez plácnutí přestane a odchází si najít jinou činnost.Stačil jeden plácanec, aby se z malého vzteklouna stal pohodoví kluk ,kterého už plácat zatím nemusíme dokonce ho nemusím ani posílat se zklidnit.Co jsem tedy udělala špatně ,když jsem syna jemně plácla.Synovi je sedm a plácla jsem ho poprvé a naposledy ve třech letech.Opravdu jsem mu tak hrozně ublížila,že ho to poznamená na celí jeho život?
Předchozí