| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

nejsem přílišným zastáncem fyzických trestů, ale hlavně nenávidím vydírání jakéhokoliv typu. Děckám to nedělám. U nás platí, že ne znamená ne a nazdar. Zatím se nestalo, že by se o mém "ne" nějak zvlášť diskutovalo. Moje "ne" vysvětlím a poukážu na to, co se asi tak stane. Bez diskuze. Pokud se dítě zachová fajn, tak ví, že pochvala či odměna jej nemine /jsem pyšná, že jsi to tak dobře udělal, vážím si toho.../. Pokud se obrátí a udělá opak, vždy je to jeho rozhodnutí, čeká jej reakce adekvátní a to je bič. Dvacetkrát napíšeš větu...,nebo zákaz Tv, nechci se s Tebou bavit, až se uklidníš, tak přijď, nebudeme na sebe přece křičet, otočka - odcházím, zavírám dveře s větou:"Až si o tom budeš chtít promluvit, tak se zastav, budu na Tebe čekat a něco vymyslíme,ale v klidu." Ale tahle trpělivost jde taky někdy na nervy, to mi věřte. Pokud budu dítě bít, nebudu ho jen dle mého subjektivního názoru motivovat, ale jen se mi akorát tak šprajcne, aspoň to naše a nebude s ním řeč. Pokud mu už přijde pozdrav horní končetiny od rodiče, tak mi je z toho nedobře, což je tak jednou za sto let a vždycky si řeknu, že až doroste do dvou metrů jako jeho otec, tak mě taky praští,až ho naštvu. Třeba ne, ale co když jo? a to má respekt. Jenže dětská duše je nevyzpytatelná a v mozku se usazují vzpomínky pro nás dospělé třeba ani nepodstatné, avšak pro děcko tam zůstanou veškeré křivdy navždy. Někdy se zeptám, jestli byl daný uložený trest spravedlivý nebo jestli to byla křivda. Vysvětlím, že i já můžu udělat chybu a vidět věc špatně a špatně zareagovat. Většinou se mi dostane odpovědi, že byl trest spravedlivý a zasloužený. Když se stane chyba, vymyslíme i třeba trest pro mě /dal bych si bábovku/. Jsme rodina, jsme partneři, jsme tlupa, jsme pospolití. Manžel mě taky nezřeže, když si stoupnu na topení při věšení záclon a vyrvu ho ze zdi. (Což se mu dodnes divím.) A děsně u nás funguje a motivuje pochvala. Jakákoliv. "Mám pro Tebe dospěláckej úkol, je dost těžkej, ale Ty to zvládneš, protože jsi šikovnej." Kašlu na výsledek, chci vidět snahu. Pokud tam je, a to se týká naprosto všeho, ať pomoci, ať chování, prostě všeho, tak mě výsledek zajímá, ale ne tolik. třeba je to celý pro Vás postavený na hlavu, ale mě to takhle doma funguje bez řevu a hádek či pláče. Mějte se, dámy, hezky!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.