pokud jde o vztekání mé dcery,nic takového neznám,takže ji nemusím posílat do vedlejší místnosti se vyvztekat.Ale to že se moje dcera nevzteká a nedělá scény neznamená,že nedělá věci které jsou nežádoucí.Ovšem vždy dokáži najít X variant,jak docílit toho aby dítě od takového chování upustilo a obešlo se to bez plácance.Souhlasím s tebou že jde o to,aby dítě pochopilo,co je správné a proč je to správné.A hodně záleží na způsobu,jakým se toho docílí.Píšeš tady že jsi nikdy nechtěla,aby se ti dítě podřídilo,což je nesmysl,protože jestliže po dítěti chceš dosáhnout jakéhokoli správného chování,vždy je to pouze že se dítě podřídí nějakému pravidlu a to bez ohledu na to jak se toho docílilo.Když řeknu dítěti,že je potřeba aby si dalo např. boty mokré od sněhu sušit na topení,jinak nebude moci dnes už jít ven(nebudu rozebírat že má ještě třeba další dvoje boty)protože v mokrých botách by mu byla zima,tak co se stane?Dítě si boty na topení nedá,takže zůstanou mokré,pokud je nedám sušit sama,nebo si je sušit dá,ale v tom případě udělalo co?Podřídilo se něčemu.Pokud by jsi si mohla dovolit napsat že jsi nikdy po dětech nechtěla aby se podřizovaly,musela by jsi napsat,že jsi po nich nikdy nechtěla jediný požadavek-třeba aby si uklidily hračky,utřely po sobě rozlitý čaj,odnesly talíř či vyhodily papírek do koše-na tom nezáleží oč se jedná.To jedině v případě že to třeba děláš jako moje sestra-ta řekne dceři aby si uklidila hračky a jde a ty hračky uklidí místo ní.Pak věřím tomu,že se ti děti nepodřizují,protože nic po nich nechceš a vše uděláš za ně.Ovšem otázka je co se tím ty děti naučí.Jinak ještě k tomu posílání do vedlejší místnosti-já nevím proč tady neustále někdo apeluje na posílání dětí do vedlejší místnosti a o správnosti či nesprávnosti této metody,když místo toho se dá vymyslet hromada dalších způsobů jak dítě ovlivnit tak aby ho to neponížilo a dítě poslechlo.Třeba k situaci vzpouzejícího se dítěte na přechodu tady jediná maminka nedokázala napsat co konkrétně udělala pro to aby se takové situaci vyhnula,a těch variant je taky spoustu,jenže ona si musí obhájit to že nutně dítě musí plácnout,ale je vidět že ona sama od dítěte něco chce a sama není kromě plácance schopna najít jediné řešení jak v pohodě přejít přechod.
Předchozí