U mě to bylo totéž. První dítě jsem rodila v Podolí, kde na mě nikdo neměl čas, pak když jsem začala rodit tak přiběhla sestra a zakázala mi tlačit, protože doktor ještě nemá čas, což jsem nemohla ovlivnit, tak mě rukama zatlačovala dítě zpátky a u toho mi nadávala. Pak přiběhl doktor zařval na mě, že v kleče rodit nemůžu, že musím na záda - byla jsem tak zblblá že jsem poslechla - tak jsem se stašně roztrhla - doktor - asi spěchal, tak mi hned potom vytrhl placentu z těla a já začala hrozně krvácet atd.... Zvažovala jsem žalobu na porodnici, ale pak jsem si z toho pro sebe udělala jasný závěr - od doktorů a tzv. bezpečné péče co nejdál. Stala se ze mě po tomto zážitku opravdu přírodní matka - rodím doma, neočkuji, jíme zdravě, otužujeme se a ještě nikdy jsme doktora nepotřebovali. Možná k tomu dojde, ale budu opravdu velmi dobře zvažovat, komu sebe a svoje děti svěřím do péče.
Vlastně jsem za ten porod v Podolí ráda, otevřel mi oči a všem držím pěsti ať mají v porodnici lepší péči než já - No a ten porod doma to byla fantazie - hluboký duchovní zážitek, který kdo nezažil, tak nikdy nepochopí.
Předchozí