| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Vyjádření Hnutí za aktivní mateřství k případu úmrtí dítěte po porodu doma

Teda nedá mi to...
Jane,

proč nedostatečná? Změří tlak? Zváží? Zkontroluje moč? Zjistí (později) polohu dítěte, množství vody? Poslechne ozvy? Asi to zní neuvěřitelně, ale mně PA i natáčí monitor... Že nemá UZ? Proč by měla mít? On ho má v ordinaci každý gynekolog? Ano, je chyba (nikoliv její), že nemůže napsat žádanku na jakékoliv vyšetření typu KO a pod... Ale to zase není tak veliký problém si zařídit. PA má v pravomocích vést těhotenskou poradnu, to přeci nemusí dělat lékař (to by taky nedělal asi nic jiného), ten by měl těhotnou dostat do ruky v případě nějaké patologie. A kvůli tomu UZ například. I to vnitřní vyšetření by mohla udělat PA, ale pokud těhule nemá žádné problémy, nevidím důvod, proč by se mělo dělat. Mám osobní zkušenost, že samostatné PA se mi věnovaly v poradně nesrovnatelně víc,než lékař (hodina u nich oproti ca 10 minutám u lékaře). Že žena eventuelně odmítne genetický screening, další UZ? A nenapadá Tě, že by ho mohla považovat za zbytečný? Že by na její rozhodnutí dítě donosit neměl žádný vliv? Nebo snad chceš tvrdit, že pokud půjdu na ultrazvuky tři místo jednoho, budu mít 100% jistotu, že se případná vrozená vada odhalí? No, když jsem zjistila, jaká je kupříkladu běžně tolerovaná odchylka odhadu váhy při UZ, dooost jsem se divila. Stejně tak, když jsem se od primáře z Podolí dozvěděla, že ani UZ a jiná vyšetření brániční kýlu odhalit nemusí...

a proč zrovna Motol? Proč ne Podolí? ~;)~t~

a teď teda moje spekulace - zazněla věta, že by dítě nejspíš nepřežilo ani ve zdravotnickém zařízení. Což tak dedukuju, že vada byla nejspíš neslučitelná se životem. Znáš film Moje malé děťátko od Katji Baumgarten? Upřímně? V tom případě by to například u mě byl hooodně velký důvod pro to rodit doma.

ten zbytek rozebírat nebudu, to už udělaly jiné ~t~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.