Díky Vando,
za vyčerpávající odpověď. Mezitím jsem si to našla taky, zavolala jsem na MÚ a dozvěděla se to stejný. Ach jo. Nedovedu si představit, že bych měla syna doma, teď, když si konečně zvykl na každodenní školku (je spíš introvert, ve školce si zvykal pomaleji, tak se bojím, jak si zas bude zvykat jinde) a stěhovat se máme za cca rok, to už zase bude dál a bude ten kolektiv potřebovat víc než jen mámu a malýho bráchu.
My se budem stěhovat k Berounce, na Nábřeží, takže bych chtěla MŠ Drašarova nebo Tovární nebo Vrchlického v Závodí. Ale vzhledem k situaci asi bych brala jakoukoliv školku v BErouně
Teď mám školku 5 metrů od domova a navíc je u nás dost volných míst, tak jich je ve třídě 15 dětí, jsme rozmazleny. Bydlíme na Praze 13, do Berouna je to po dálnici 15min, takže je ještě varianta, že by manžel při cestě do práce do Prahy vozil syna do školky. Ale to by jeho adaptaci na Beroun moc nepomohlo a spíš by mu bylo líto, že má kamarády tak daleko.
Tak nevím, jakou zvolit strategii
Každopádně někdy zajedu ty školky omrknout a v dubnu ho někde zkusím zapsat. Asi ho nevezmou, tak budu telefonovat a prudit, jestli se jim nějaký místo neuvolnilo (potřebujeme až 2.pololetí).
A ty už jsi ty školky viděla, mluvila tam s někým? Trošku se obávám i reakcí na Pražáky (i když nejsem původem z Phy).
díky a držím palce.
V Berouně zatím nikoho neznáme, tak se ráda touto cestou něco dozvím a podělím se o zkušenosti.
Hanka