Ajlino, díky
A k porodo/potratu: nechtěla jsem zde vystavovat popisy svého psychického stavu, celé té hrůzy a zoufalství, jaké to je, ležet na sále a loučit se s tvorečkem kterého jsem vědomě odsoudila k smrti. Tohle je v deníčku na příslušné diskuzi, kde si to čtou holky, co zažily a chápou.
Ale na přímý dotaz pochopitelně odpovím. Jenže těch věcných informací sama moc nemám. Samotnou mě překvapilo, jak tu někdo psal, že se plodu před porodem dává nějaká smrtící injekce - mně jen "normálně" vyvolali porod a co bylo dál, na to jsem, přiznávám se, neměla odvahu se ptát. Patrně, jak zde kdosi zmínil, dali malé na misku a nechali dodýchat, nebo prostě nevím, je pro mě ještě teď hrozné na to myslet. Kdyby někdo kolem mě kroužil s injekcí, asi bych se sesypala rovnou na místě... Snad je "lepší" -ve smyslu šetrnější- ten první způsob...
Bohužel k rodinkové aféře s redukcemi a fetocidami jsem se dostala pozdě - už bylo vše podstatné smazáno a zbyly jen hádky o cenzuře:-( Jestli to zde tentokrát vydrží a někomu pomůže, OK.