Iris, ty předpokládáš že ti se péče o tvoje děti týká automaticky celé tvé rodiny a okolí, rozhodnutí ohl tvých dětí a tebe by se však měly týkat pouze tvé bezprostřední rodiny. tvoji rodiče nejsou povinni ti s dětmi pomáhat, zrovna tak tvoji přátelé. povinnost vůči dětem máš pouze ty a partner. nevidím důvod abych při rozhodování tohoto kalibru musela brát v potaz, co na to řekne rodina, jestli se mě nezřeknou přátelé... já sama to mám jasné a vyřešené, vím jak bychom s manželem jednali kdybychom se měli takto rozhodovat. nepřemýšleli bychom ale nad tím, jestli nás rodina přestane navštěvovat nebo jestli jim tím nezpůsobíme nějaké stigma.
mmch rodina mého manžela vidí naše děti 1x za rok a úplně jim to stačí. moc nás to mrzí a trvalo nám (hlavně manželovi) než jsme to přijali jako fakt. ale na druhou stranu - oni nejsou za naše děti zodpovědní, a když nemají zájem, je to jejich problém. nejsou povinni nám pomáhat, ať by to bylo jakkoliv potřebné. nám by sice občasné hlídání moc pomohlo (a byly situace kdy jsem to fakt potřebovali, jeho absence pro nás znamenala dočasné snížení příjmů), ale co naděláme. zvykli jsme si že to nakonec nějak zvládneme i bez cizí pomoci.
Předchozí