To bylo hlavní téma o tom bratranci, jinak jeho DMO zasáhla celou levou polovinu mozku, tudíž pravá ruka nepoužitelná, řečové centrum chabé..... mozek na úrovni cca 5letého v 30 letech.
Pracovala jsem u postižených dětí, později u dospělých, měla jsem možnost porovnávat. Rozhodování v době, kdy jsem čekala dceru bylo strašné, ale nemilosrdné, věděla jsem pevně, že pokud by byla postižená vázala by ostatní děti co jsem chtěla mít. Naštěstí je zdravá, jen na poruchu růstu , ale to je zanedbatelné.
Mladší dcera se narodila mrtvá, těhotenství bylo celou dobu v pořádku, křísili ji přes 20 min. dokonce již měli vypsáno, exitus při porodu.... nikdy na to nezapomenu, tam nebylo co řešit , když jsem si ji odnášela z porodnice, říkali, že nebude mluvit, chodit.... vnímat je v první třídě, je fakt, že jí jde vše pomalu, ale díky vojtově metodě a tvrdému drilu je relativně v pořádku.
Nikoho neodsuzuji at už se rozhodne jak chce, nejsem ani věřící, jen tou poznámkou o církvi jsem chtěla říct, že ani tam to není striktně danné.
Předchozí