Amalka: Jsem pekar a mym cilem je vyrobit vanocku. Vim, ze testo bude muset kynout. Dam tam zive drozdi v davce minimalni nutne pro vzejiti, najdu teple misto, cekam, az to vykyne, tak dve tri hodky. Nebo tam dam susene drozdi a radsi vic nez min, je jedno, kde to bude kynout a za pul hodiny je testo jak balon. Po upeceni budou obe ty vanocky vypadat stejne, tak proc cekat. Ja to jist nebudu a je dost dobre mozne, ze i kdyby, rozdil v chuti nepoznam, protoze ac pekar, vanocky nemam vlastne ani nijak zvlast rad. A tim padem, kdyz me pak nekdo bude upozornovat na technologickou chybu, budu ho mit za pitomce, ktery si vymysli a jako nepekar neni schopny porozumet vanocce.
Kdyz by se nasel nejaky cvok, co mi bude cpat, ze priprava a peceni testa je obrad, ze se testo treba nekdy i zehna a ze to hnacani a cekani je pekne samo o sobe, poslu ho tam, kam si myslim, ze patri.
Argumenty budou (a nikdo mi to nevymluvi) na me strane: davam ti hotovou vanocku, ktera splnuje vsechny parametry vanocky, ktere jsem si pro ni ja jako pekar stanovil, tak basti a nekecej a nebo si trhni:).
A to je konec pohadky tety Sary:D.
Předchozí