Mám dojem, že je nás víc, kdo by potřeboval opravdu odbornou radu,jak se 6-12 letými možná i staršími dětmi mluvit o tom, jak jíst, aby netloustly a přitom z nich nebyli bulimici a anorektici.
Sice se mi líbí ten názor, že jde hlavně o zdraví a pak až o vzhled, ale stejně se bojím, aby to časem nezklouzlo na špatnou cestu.
Nemám jen jednu obézní dceru /8let/, ale i další děti, kterým chce i babička dopřát nějaký koláč nebo sladkost.Těžko to pak odmítnout té silnější, která to zrovna miluje. A u oběda? Hubená dcera sní občas sotva jeden knedlík a ta silná by snědla i čtyři - a to se právě bojím, že když jí to zakazujeme, že jí zakládáme na bulimii apod. Třeba namítnete, že bychom neměli mít knedlíky vůbec, ale je to třeba jen jednou za 14 dní. Dokonce se nám ji povedlo přihlásit na sportovní kroužek, ale asi je to 1x týdně málo a nebo se tam dovede ulívat a navíc ji to moc nebavi.
PS. Když si vzpomenu na své mládí,kdy jsem měla 160 cm a 60-64 kg - považovala jsem se za tlustou. Dnes se svými 80 a více kg jsem pochopila, že to tak nebylo, i když v této diskuzi by mou dřívější váhu asi 80% diskutujících považovalo za obezitu, podle toho jak se popisují.
Předchozí