Magggi, já chápu, že se člověk občas bojí komplikací, myslím, že většina zde přítomných si dovede představit hodně drsné komplikace. Ale argumentovat tím, že v porodnici poradí s péčí o miminko sestry a laktační poradkyně, to je hezké, kéž by to tak bylo, realita je jiná. A nástřih? Že ho doktoři dělají jen v nutných případech? Mě ho dělali s tím, že ho dělají 99% a tomu zbývajícímu procentu to jen nestihli. Porodník je chirurg a operuje rád, takže věřím, že šití je až tolik neobtěžuje, zvlášť, když za nástřih mohou vykázat pojišťovně body. Před 8 lety, kdy jsem s tím měla tu čest, tak za nástřih dostali od pojišťovny téměř polovinu částky, co dostali za porod jako takový. Osobně jsem přesvědčená, že problém je v penězích. Kdyby za současné situace podpořili doktoři přirozené a ambulantní porody, tak by porodnice velmi rychle zkrachovaly. Za to, že je na každou rodičku během těch hodin jejího porodu k dispozici několik kvalifikovaných lidí, připravených ve dne v noci pomáhat, dostávají porodnice tak směšnou almužnu, že je to k neuvěření. Jsem moc ráda, že se v našem porodnictví děje nějaký posun k lepšímu, rozhodně ten porod v roce 2005 byl nesrovnatelně lepší. Ale ani si netroufám hádat o kolik peněz kvůli tomu moje porodnice přišla. Myslím, že citlivých a rozumných zdravotníků je dost, jen se jim to jaksi nevyplácí.