My to máme také tak. Používám ekologičtější látkovky, výjimečně jednorázovky, moc mě baví do látkovek děti balit, je to příjemné. V dnešní době se pere na 60 stupnů a nežehlí se. To není nutné. Takže to děláme také tak. Pro objektivitu musím dodat, že moderní bambusové /ty hlavně/ díky tomu, že lépe sají, také hůře schnou a to by u nás byl problém. Po pravdě, kdybych neměla paní na výpomoc tak látkové plínky u dvojčat budou asi to první co šrktnu, v zájmu toho, abych získala čas. Je to fakt šílený kalup s dvojčaty.
Někdo u argumentoval, že látkovky nejsou ekologické, protože se musí započítat i el. energie na praní, voda atd., ale jsem si jistá, že toto není pravda, protože existují studie a jdou dohledat na internetu, že celk. ekologická zátěž je mnohem nižší u látkovek než u jednorázovek. Takže kdo chce šetřit naši planetu, ten volí látkovky. Chápu, že si to každý nemůže dovolit, např. od maminky dvojčat, trojčat, nemocného dítěte, apod., bych to nepožadovala, ale u jednoho zdravého dítěte, to jde, a je to jen pohodlnost a neohleduplnost k našehomu životnímu prostředí.
Prý je to i levnější, zde nemohu posloužit, já to nepočítala. Ale asi bude, protože jsem opět kdysi četla, že to maminky počítaly, včetně hodnoty svého času, energie, vody atd.
Předchozí