Anek...a o tom to je. Děti dnes nejsou vychovávány v nevědomosti a tak musí i umět nést následky za své činy v tomto ohledu.
Taky mám příbuznou, která má syna, kdy ve věku jeho 17 let byla postavena do situace, že on čeká s nějakou mladou dívkou dítko. Těhotenství se potvrdilo a po narození se udělaly i testy pro potvrzení otcovství, které byly pozitivní vůči jejímu synovi.
On taky osočoval, že za to nemůže protože bla bla bla.... Dítě nechtěl apod. Jenže dívka měla hodnou maminku a dobré rodinné zázemí. Takže dcerku vychovává za pomocí maminky. Zatímco maminka mladého pána platila alíky dokud si nezačal sám vydělávat. Když spadla povinnost placení na něj, tak samozřejmě neplatí a čeká co bude. O dítě se nezajímá, je mu to jedno. Jeho máma (tedy toho kluka) si občas svou vnučku půjčuje, aby nestratila kontakt, ale to je tak všechno.
Potažmo i já byla mladá a není to tak dlouho co mi bylo sedmnáct. Žila jsem sexuálním životem a myslela na důsledky, nespoléhala na druhého, že on se postará. Udržovala jsem si v tomto ohledu zdravý rozum. Rodiče mi neustále opakovali, ať si dám pozor, protože pak musím nést odpovědnost. Má obezřetnost pak došla až tak daleko, že později už žebrali o vnoučata
Takže odpovědnost je na každém z nás. A pokud se mužská část populace cítí diskriminována v ohledu, že nemohou kecat ženě do toho, zda si dítě nechá, nechť si laskavě na svého pána v trenkách dávají dobrý pozor a používají i oni ochranu, pak bude hej a nebude se na co vymlouvat a lamentovat nad nemožností donutit ženu k potratu