| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dítě jsem nedala na osmileté gymnázium. Lituji.

Já si taky myslím, že ta selekce zavání elitářstvím. Za mých mladých let ~t~ nikdo nikam neodcházel, třída byla pohromadě 8 let, nikdo nešel na "lepší". Dost lidí se dostalo na střední školu nebo gympl a vystudovali i VŠ. Neměli problémy s přijetím na školu atd. Nevím, možná jsme měli štěstí, ale pochybuju, že bychom byli vyjímka. Co se týká chování, tak jsme byli takový průměr. Myslím, že opravdu ti nadanější táhli celou třídu a úroveň prospěchu byla dobrá. Navíc si myslím, že to jaké má člověk známky na základce není žádným indikátorem úspěšnosti v životě. Navíc i dobrý řemeslník musí mít něco v hlavě aby tu práci dělal dobře. Nad každou prací se musí přemýšlet. A s tím souvisí i to odtržení o reality, lidi z víceletých gymnázií se už začínají pohybovat ve společnosti jedné skupiny lidí a nemají možnost poznat i jinou. Můj manžel například má kamarády ze základy, se kterými se stále stýká. Přitom každý z nich šel jinou cestou, každý dělá úplně jinou práci, jiné vzdělání a přesto si stále mají co říct. Vzájemně se ovlivňuje několik světů dohromady a myslím, že je to dobře. Můj brácha prolezl základku se čtverkama a šel na učňák a stejně se dokázal vypracovat, dodělal si VŠ a je úspěšný ve svém oboru. Úspěšnost člověka nezáleží na tom jestli vystudoval víceleté gymnázium, ale jestli je schopný, cílevědomý, má konkrétní zájmy a hlavně jestli je ochotný se vzdělávat i mimo vyučování.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.