| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dítě jsem nedala na osmileté gymnázium. Lituji.

problém s rapidním poklesem úrovně druhého stupně ZŠ se především týká velkých měst, kde kromě státních gymnázií je i mnoho osmiletých soukromých. Dostali jsme se do obdobných problémů, když se starší syn na gymnázium v páté třídě nedostal, ale dále jsem to neřešila, neboť jsem věděla, že z hojného počtu se hlásících spolužáků se na státní gymnázium dostali pouze 3. Jaké však bylo překvapení, když syn zjistil, že i ti neúspěšní odcházejí na gymnázia soukromá. To jsem od začátku zavrhovala s tím, že v nejhorším tuto variantu zvolíme až v deváté třídě.Z jeho třídy odešlo po pátém ročníku 11 dětí (z 26)a to samozřejmě těch nadprůměrných. Tak jak popisuje autorka, druhý stupeň byl úděsný, přestože si nemohu stěžovat na kantory, stále se jen řešili kázeńské problémy. Měli jsme co dělat udržet syna na uzdě,naštěstí v sedmičce se bezproblémů na gymnázium dostal (těch šestiletých je bohužel v Praze velmi málo).Jsem š´tastná, že mladší se dostal hned v páté, zvláště u kluků s kterýma mlátí puberta je těžké udržet na druhém stupni slušné známky, když 90% třídy na tom nezáleží.Myslím, že na menších městech jsou gymnázia opravdu pro elitu, ale v Praze rozhodně pro všechny, co jen trochu uvažují o dalším studiu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.