| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dítě jsem nedala na osmileté gymnázium. Lituji.

Moje nejstarší (nyní 12 let) chodila do církevní základky, která má první stupeň. Takže tak jako tak jsme museli řešit, co dál. Nejprve jsme počítali s tím, že by zkusila zkoušky na 8miletý gympl, jako ostatně většina dětí z její třídy. Zašli jsme ale na testy do pedagogicko-psychologické poradny. Z těch vyšlo to, co jsem stejně tak nějak tušila - že inteligentní na to sice je dost, ale že citově je spíš labilnější (nesnáší změny atd.) a nároky gymnázia by proto dost možná nezvládla. Vzhledem k tomu, že znám několik dětí, které skutečně (byť jsou velmi inteligentní) přestup na osmileté gymnázium nezvládly a vrátily se do ZŠ, brala jsem toto varování vážně.
Nakonec jsme se rozhodli pro přestup na jazykovku (jazyky jí docela jdou). Vzhledem k tomu, jak s ní tímto školním rokem začala mlátit puberta ~j~ a vzhledem k tomu, jak jí šel prudce prospěch dolů, děkuji nebesům, že není na osmiletém gymplu... Tady na té škole je jinak v zásadě dost spokojená. Nicméně vzhledem k jejímu vcelku výraznému výtvarnému nadání teď začala pokukovat po 6ti letém gymnáziu s výtvarným zaměřením. Dřív měla 3 hodiny Vv, k tomu grafiku a keramiku, takže 7 hodin týdně - teď má hoďku výtvarky týdně a trpí, i když k tomu chodí ještě na ZUŠku.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.