Tes,
ano, takže pak tedy neplatí, že cituji: vycházelo se z osmičky -viz. příspěvek v 18:50:42. To je totiž rozdíl, když nyní napíšeš: Devítka nebyla povinná, ale existovala. Většinou v ní zůstaly děti které z nějakého důvodu dostudovaly na základce a dál nikam nešly, nebo se nedostaly... Ale dalo se vyjít i z osmičky a co vím, tak většina z nás osmičkou na základce končila.
A NEMÁŠ pravdu. Některé děti se na školy nedostaly a tak šly do devítky - souhlas. Ale některé školy děti z osmiček tehdy vůbec nepřijímaly, děti byly brané až z devitek! - kupříkladu my elektrikáři o tom víme své.
A dál klidně napíšu, že mezi mým bratrem a mnou je 6 let rozdíl a on byl poslední devítka na naší základce. Po jeho ročníku ještě devítky existovaly, ale ne na naší základce a dokonce jen jeden rok. A dál klidně napíšu, že mezi mnou a mým mužem je věkový rozdíl 8 let a i od něj za třídy některé děti odešly během ZŠ a nebylo to z důvodu stěhovaní, nýbrž z důvodů toho, že to dítě šlo do nějaké výběrové třídy.
Karavelo,
tak já mluvím tak o cca roku 1974-5?, tehdy prvňákům komunisti zavedli povinnou desetiletou školní docházku a množiny a základka byla na 8 let..další dva roky byly někde na SŠ, ne? Z celý rodiny jsem prostě množinama prošla jako jediné dítě
A nikdo mne fakt nepřesvědčí, že výběrové třídy začaly až s desetiletou školní docházkou, viz. ty děti, co odešly z manželovy třídy. U bráchy nevím, tam asi nikdo neodešel