| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Lucko, chodím současně do poradny na gynekologii i k PA.
Na gynekologii to probíhá tak, že tam nejdřív dvě hodiny sedím ve vydýchané čekárně (nepřeháním). Poté sestra v téže čekárně plné lidí měří přítomným tlak, proběhne vážení a vyhodnocování papírků na moč. Díky tomu mám skvělý přehled kolik která těhotná váží, jaký má tlak a že mlsala, vše včetně komentářů sestry. Jsou- li nějaké odběry, dozvím se maximálně to, že odebírat se bude krev, co budeme hledat a co z takového odběru vyplývá se nedozvím ani na přímý dotaz.
Po této proceduře vstupuji k lékaři. Ten pokýve hlavou nad zapsanými hodnotami, zeptá se jestli cítím pohyby,nabídne mi vnitřní vyšetření které odmítnu, dopplerem si poslechne ozvy, a jdu domů.
Zatím mi tam nikdy nic užitečného neporadili. Zatím jsem se dozvěděla jen to že mám divnou průkazku (vydal předchozí gynekolog), mám získat razítko od obvoďáka (nikdo mi nebyl schopen vysvětlit co na mně má obvoďák hledat), neb kdo nemá magické razítko ohrožuje dítě, a mám si nechat udělat OGTT, neb kdo nemá OGTT ohrožuje dítě, mám si nechat udělat triply, protože kdo nemá triply ohrožuje dítě.
Když jdu k PA, tak je to tak na třičtvrtě hodiny, pohovoříme jak se cítím, v případě že mám nějaké potíže nebo pochybnosti to probereme, dokonce i rady se mi dostane, potom PA změří tlak, zkontroluje moč, zvážím se, poslechneme miminko, změří bříško a miminko, ukáže jak mohu sama poznat jeho polohu. Celkový pocit z toho mám takový, že jsem u paní která mne provází těhotenstvím, hlídá že je vše v pořádku a podporuje mou důvěru že mé tělo umí být těhotné a porodit. Nepřistupuje ke mně jako k nemocnému objektu který ještě ke všemu může vytvořit další objekt, který by pro naši společnost nebyl dostatečně dokonalý a proto je třeba jeho příchodu na svět zamezit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.