Milado
Ty tvoje informace jsou taky zajímavé, je vidět, že jazykovky už byly i před rokem 1965.
Jinak já jsem moc ráda, že jsem tu jazykovou školu absolvovala, úroveň školy byla opravdu velmi dobrá. Svoje děti jsem na jazkovku nedala, ani jednou, v blízkosti bbydliště žádná kvalitní nebyla a dojíždění s dětmi někam dál, to bych s tolika dětmi a bez auta organizačně nezvládla. Jedna dcera právě odmaturovala, další tři děti jsou na čtyřletém gymnáziu. Osmileté a šestileté gymn. zkoušela třetí dcera, ale nevzali jí. Letos jí přijali na čtyřleté gymn. a je spokojená. Ostatní děti nikdy po víceletém gymnáziu moc netoužily a já jim to nevnucovala. Z výsledků srovnání znalostí dětí osmiletých, šestiletých a čtyřletých oborů např. na gymnáziu Nad Štolou vyplývá, že ty znalosti jsou na konci celkem vyrovnané. Záleží na tom, jaká je úroveń čtyřletého studia. Opravdu hodně pak záleží na tom, jaká je ZŠ na druhém stupni, v tomto ohledu byla škola, kam chodily děti, celkem dobrá. Píšu celkem, protože znám lepší školy, ale opět byly daleko a já jsem dala přednost škole, která byla nejblíž.