Přidat odpověď
Rachel...objektivne receno, kdyz se tady tak vehementne tim slovem ohanis...nikdo nevi (to znamena ani ty ne, bo ani Pope), kdy zivot zacina...tudiz jediny rozdil v teto ideologii je ten, ze Madelaine (pro niz zacina zivot ditete uplne jindy nez pro tebe...banalne receno pozdeji) nema potrebu vyrazet do boje proti matkam, ktere nemaji pomalu ani zivotni minimum, deti jsou z poloviny po ustavech, ale vesele porodi sve sedme dite i presto, ze ani jedno z tech prvnich sesti nezna sveho biologickeho otce...protoze RESPEKTUJE rozhodnuti one zeny, ac se ji (ci me) jeji rozhodnuti vubec nemusi libit.
Pricemz v opacne situaci, kdy Madelaine se rozhodne pro krok, ktery nemusi byt v souladu s tvym citenim, tak vyrazis do boje jak, kdyz ti nekdo vrazi chilli papricku do zadnice a zacnes se rvat za to, aby ona videla jak je spatna a prohnila...minimalne uplne blba, kdy to proste nevidi tak jako ty...tudiz tam mi ten RESPEKT k rozhodnuti jineho chybi...
A ze je tady velky prostor pro diskusi o kvalite zivota pro deti vyrustajici v socialne slabych podminkach, jsou tyrane, separovane a tudiz s minimalni schopnosti se integrovat do spolecnosti...kdyz se zeptas me, tak me tohle desi vice, nez vyse uvedene tema...protoze tyto deti nejen, ze trpi, ale v dospelosti kvuli nim trpi i mnoho jiny...priklad je treba Henry Lee Lucas, ale jsou jich mraky...zkus si neco nastudovat o criminal profiling in forensic psychology...Johan Douglas napsal skvelou knihu (Mind hunter) jiz pred cca 15. lety, ale je jich mnoho...
Takze zaver je uplne jednoduchy...souhlas ci poklepavani po rameni po tobe nechce nikdo...ale zakladni, lidsky respekt k rozhodnuti druheho bys v sobe vydolovat mela/mohla...
Hroudo, tvoje prvotni reakce byla tezce neadekvatni a snad jen to, kdybys priznala, ze jsi sjeta byla by mi pomolo tvuj agresivni a nechutny vypad pochopit a davalo by to i smysl (do urcite miry...drogy...snizena hranice ovladani u urcitych jedincu), ale to jsi poprela, tudiz nezbyva nic jineho nez porad byt konrontovan skutecnosti, ze proste takova jsi a navic jsi jeste srab, kdyz misto jedne omluvy na adresu zakladatelky (ne souhlas s tim co udelala, soucit ci pochopeni...jen omluvu za tu cilenou agresivitu a hulvatstvi) jsi stravila dalsi dva dny snahou to okecat a dokonce i ze sebe udelat mesiase...
A co mi na tom vsem prijde maximalne bizardni je, ze vetsina z tech radilanich aktivistech postupne napsala (pote co uz nemohly ignorovat fakt o soku v jakem byl clanek zplozen), ze je vlastne nejvice vytocila reakce na clanek...souhlas, soucit, posilana srdicka...
Tak mi vysvetlelte proc jste se neohradily proti onem komentarum, ale dal cilene ryly do toho uplne nejslabsiho clanku cele diskuse...Lacenky?
Předchozí