Nejsem lekarka, ale doktor (gynekolog) ma nejake dane minimum, co musi gravidni zene provest, jinak by doslo k zanedbani pece. Jsou to tusim tri ultrazvuky, triple-test (kolem 16.tt), snad nejaky ster z cipku, ale to uz nevim presne. Pokud vas dr. posle na prvotrimestrovy screening (kolem 12.tt), dela to "dobrovolne", nemusi vas tam posilat (prestoze se jiz davno vi, ze je lepsi a presnejsi nez triple-test, v tomhle jsou formulare pozadu), naopak na triple-test vas poslat musi. Pokud ho odmitete, musite to podepsat v karte, aby dr. byl z obliga, ze nezanedbal peci. Presne jak tu nekdo psal, jak on muze vedet, ze si za svym nazorem budete stat i po porodu, stane-li se nedej boze neco?
Mmch me moje dr. poslala na prvotrim. screening a kdyz jsem pak odmitala triple-test, na ktery me opet posilala, ptala jsem se ji na jeji nazor, neb ji verim, rekla mi, ze odborne s tim nema problem, byla-li jsem na kvalitnim prvotrim. screeningu, ale ze bohuzel musi do karty uvest, ze mi byl nabidnut a ja ho odmitla. (Ja na nej nakonec stejne sla, ale to je jina kapitola nesouvisici s doktory.)
Předchozí