...no, já jenom, že např. můj syn je dnes zdravý a živý právě díky testům, proti kterým se tu tak brojí...
V průběhu těhotenství mu diagnostikovali hypofunkci ledviny a hned po porodu mu mohla být poskytnutá náležitá péče, díky níž je dnes bez následků. Při neodhalení takovéto "vady" může pak někdy dojít ke zbytečnému úmrtí dítěte na sepsi apod.
Nezlobte se na mě autore a Šimonovo maminko, já na tohle budu mít pohled vždycky jiný, než vy. Myslím si, že to píšete tímto způsobem, protože Vám jenom chybí některé zkušenosti a zážitky a měli jste to štěstí, že Vám všechno vyšlo a budiž Vám přáno. Nicméně zdá se mi, že o některých věcech Vám tak trochu chybí reálná představa, nebo praktická zkušenost.
Pokud se dotyčná maminka takto rozhodla, je to její věc, nicméně jiná maminka to vidí ze svého pohledu a nemiluje své dítě o nic méně. Článek je postaven tak, že Šimonova maminka je hrdinka, zatímco jiné tím, že podstoupily testy jsou asi horší, ale tak nějak je to vlastně obdoba toho, když Vám nějaký lékař nutil svůj názor... stejným způsobem je psán článek. Alespoň takový mám pocit. Nehledě na to, že se mi vůbec nelíbí hrdinské věty typu "Nechápala, kdo jiný by se měl o její postižené dítě starat apod." Někdy v životě dojde i na to, že veškeré "idealistické" názory padnou při střetu s realitou, kdy prostě zjistíte, že dítě je postiženo tak, že je to prakticky nemožné vyšetřit pak i nějaký čas na péči i o ostatní zdravé děti a pak by se minimálně čas od času hodil někdo jiný, kdo se postará o to vaše postižené dítě..., tzn., naprosto se nedivím těm, kteří ví, že nikoho takového nemají, že zvažují pro a proti. Pokud jde o přirozenost, tak se stačí podívat do světa zvířat, která žijí přirozeně a myslím, že je jasno. Druhá věc je, že pokud dnes uměle prodlužujeme zdraví a životy, tak to už dávno není přirozené a dovoluji si tipovat, že tito zástánci přirozeného žití nejvíc pak brojí pro uchovávání života za každou cenu, i takového, který je udržovaný uměle na hadičkách a přístrojích... přitom přirozeně by už ten člověk dávno nežil apod.. Ten článek byl možná myšlen dobře a je milé,že existují takovíto lidé, ale z mého pohledu je dost naivní...
Předchozí