Osobně znám jednu Květuši - řekla bych, že to jméno se k ní hodí a také je na něj pyšná. Jinak mně se taky líbí víc Květuše než Květa. Ale těch jmen, co v kalendáři nebyla, je víc. Třeba Jaroslava taky dost dlouho v kalendáři chyběla - teď je tuším 1.června - díky tomu, že to jméno v kalendáři nebylo, držela jsem svátek na "Jaroslav". Mým úmyslem rozhodně nebylo kritizovat Monty, jen jsem se pobavila nad tím "Popelcem" a chtěla jsem to vysvětlit, ale stejně pochybuju, že by začátkem dvacátého století platil jen ten církevní kalendář. Dneska třeba podle církevního kalendáře má svátek Fiakr, podle občanského Vladěna.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.