Lenko, to je právě asi dost složité. Oba neurologové, u kterých jsme byli jsou opravdu dobří,- v podstatě nejlepší v krajském městě. Druhý, který nám vojtovku okamžitě vysadil se věnuje místnímu sdružení postižených dětí a snad je dokonce lepší než první kam jsme chodili. Tu první doktorku tak nějak postranně slyším podezírají, že potřebuje "klienty" protože z něčeho potřebuje splácet vlastní kliniku... Co jsem mimo jiné zjistila od druhého dr. je, že Vojtova metoda je na místě u dětí, které trpí neurologickou poruchou jinak NE a existují jiná cvičení! Mačkání bodů dráždí mozková centra a vede jiné mozkové centrum, aby převzalo úlohu jiného, které nefunguje - takhle mi to vysvětlil dr.
Zkrátka já po našich zkušensotech a díky info, které díky tomuhle mám, bych opravdu do vojtovky šla jen, kdyby nebylo nic jiného možného!
Jak jsi psala, že je dobře, že je dnes tak Vojtovka protěžovaná a často předepisovaná... nevím, co je na tom dobrého nebo lepšího než přirozený pohyb a tím posilování pohybového aparátu... Mně přijde rozumější dítě honit do přirozeného pohybu než vojtovka. Proč honit děti dopředu drážděním jejich mozku?
U neurologických poruch je mi jasné, že vojtovka je zázrak!