Tomuto příspěvku nějak nerozumím! Tím snad chcete říci, že děti z děcáku nepatří mezi ty "slušné" - jak píšete - děti?! A čí vinou nejsou slušné?! Možná vinou svých "neslušných " rodičů?!! Ale kdo může za to, kde a komu se narodil?! Právě proto velice obdivuji lidi, kteří jsou schopni takové rodiče nahradit!! A moc jim fandím, i když se přiznám, že si nejsem jistá, zda bych to zvládla! Svoje vlastní děti jsem vychovala dobře, ale protože jsem se rozvedla, když byly v pubertě, měla jsem z toho taky trochu strach.Ale povedlo se to a prakticky zcela bez nějakých tělesných trestů,nepočítám-li sem tam nějaké mírné plácnutí spíš pro výstrahu. A vychovávat dítě osvojené nebo adoptované je myslím ještě těžší, přece jen můžou geny zapracovat. Chápu sice, že někdo může být zděšený, ale pokud by byli zděšení všichni, tak by naprosto všechny děti z děcáku vyrůstaly v anonymním prostředí výchovných ústavů a další takové děti by přibývaly, protože většina z těchto dětí v dospělém věku pak neumí a dost dobře nemůže umět vychovávat děti tak, jak to dokáže dobře fungující rodina - nemají žádný příklad(jsou určitě výjimky, ale bohužel většinou je to tak).
Předchozí