Ani nevím jestli čekám radu nebo jen uklidnění, že to tak je i jinde... já jsem poslední dny fakt už psychicky vyčerpaná. Máme děsný období, Marjánce je 21 měsíců a vzdoruje za každou cenu a vzteká se, což by se ještě dalo... ovšem do toho má Matýsek (4,5r) období naprosto šílený, nelze s ním vlastně vyjít po dobrém, ale ani po zlém, nejde s ním vyjít nijak. Naprosto neposlouchá a hlavně se se mnou stále hádá. Cokoliv mu řeknu, a to si dávám záležet abych mu to říkala hezky (jak jsme se spolu už mnohokrát domluvili), tak on na mě štěká. Příklad: přijdeme domů, já mu řeknu "matýsku sundej si mikinku" a on po mně "ty si sama sundej mikinu!!!" Jemu hrozně vadí když mu říkám co má dělat, ale on to sám prostě neudělá, je schopnej tu v tý mikině sedět do noci. A to je s čímkoliv, furt někoho osočuje, na všechny svaluje vinu, křičí na nás jak to že jsme už ve vaně, přitom on místo svlíkání mě ignoroval a koukal na televizi. Už jsem pak naštvaná, tak mu řeknu něco jako "už se uklidni" a on proti mě okamžitě "ty se uklidni". Prostě nechápe, že si nemůže ke mě všechno dovolit a ať jsme to vysvětlovali po dobrém nebo po zlém že tu s ním nikdo nesoupeří, nenechá si to vysvětlit. Má oblíbený hlášky, jako: "co mi to furt všichni děláte???!!!" nebo "ty na mě furt jenom křičíš!!!" (což není pravda, držím se většinou) Je to celodenní dohadování o všem a o ničem a je to dost vyčerpávající. Já už prostě nevím jak s ním jednat, on je vlastně hrozně nešťastnej, furt pak brečí, já už jsem zvažovala že s ním snad půjdu k nějakýmu psychologovi, aby mi poradil, v čem je vlastně ten problém a jak s ním vlastně jednat. Do toho bojkotuje školku... asi i žárlí na máju, minule jsem mu šla umýt ruce a on na mě zas začal křičet "au to pálí, Marjánce dáš vždycky studenou a mě dáváš horkou!" Já nemám sílu všechno dokola furt vysvětlovat
Já doufám, že to zas přejde, ale nevím, jak to přečkat... on je od povahy takovej uzavřenej a ubrečenej od malička, vždycky byly nějaký období většího ubrečení nebo vzdorování, ale tohle slovní nekonečné dohadování tu máme poprvé.