| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Terezo a Natanelo, to si myslím taky.

Nemá cenu se tvářit, že hmotné statky nejsou důležité ani trošičku a že jsme nad ně povznesení. To je zrovna taková snobárna jako udělat si z nich modlu.

Mně se líbí to, co píše Tereza - peníze jsou důležité do určité úrovně, která nás zbavuje zásadních starostí, a tu úroveň jsi popsala zhruba tak, jak ji mám nastavenou i já. Tj. zajištěné základní věci jako bydlení, ošacení, jídlo, doprava, rezerva pro nepředvídané události a pak sem tam nějaká radůstka navíc.

Nad to nemá IMHO cenu se zas až tolik snažit. Budu ráda, když budu mít tolik peněz, že si budu moct dovolit koupit bez velkého přemýšlení dětem i nám kvalitní boty, pokud z nich děti vyrostou nebo se boty rozbijou. Ovšem platit x-násobek jen za značku pro značku už je IMHO blbost. Stejně tak budu ráda, když mi odejde pračka nebo žehlička, když nebudu muset čekat rok, než si koupím novou. I možnost strávit dovolenou někde jinde než doma bodne, ale to už je takový bonus navíc, bez toho by se dalo určitě obejít spíš než bez těch výše uvedených věcí.

Pokud se mi podaří všechno tohle zajistit, tak nevidím důvod, proč se nějak mermomocí snažit o to mít víc.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.