Ahoj Fialko, můj názor je, že by jsi měla matku vypustit ze svého života, jak tady holky píší, tak alkoholik, pokud se nechce léčit, tak zůstane alkoholikem.....Bude svalovat veškeré starosti a finance na tvou hlavu a bude si žít, stylem On to zamě vždycky někdo vyžehlí.......teda TY. Ségru bych si vzala k sobě, teda jestli ona by chtěla a i u tebe a přítele by to bylo možné.
Jinak manžel má dceru a její matka pije a hodně. Veškeré životní nezdary shazuje na druhé jen ne sama na sebe. Všichni v celém okolí jsou špatní. A dcerka chce žít s námi, ale pořád , když má mamka světlou chvilku(což je velice málo), tak je na holce vidět, že má z toho radost a pár hodin, někdy i den dva, kdy je z mámy radostná, ale velice rychle zase spadne do zajetejch kolejí máti alkoholika. je mi jí líto, protože vím, že i když má naději, že máma přestane pít, tak to tak není a spíš bude ještě hůř. Zatím je mladá (12 let) na to, aby to pochopila. Myslím, že by bylo fajn, kdyby si přečetla tuhle diskusi, protože já mám pocit, že stojí někde na začátku toho, kde jsi byla ty a poté tě to vedlo k tomu, aby jsi od máti odešla.
Tohle citové vydírání a manipulování s blízkými lidmi je neskutečné svinstvo, vím o tom své, moje máti sice nepila, ale byla jsem takový ten rodinný mantinel, kdy se po mě vozila celá famílie a kdykoliv jsem dala najevo, že se mi to nelíbí, tak mě sjeli. Dělali si ze mě troubu, doteď se mnou jednají jako s blbečkem. A i když někdy mám takový pocit, že se to zlepšilo, padnu zase zpět na hubu, poněvadž oni nevydrží mě respektovat.
Klidně jí napiš a pošli jí víš kam, viď. Tyhle lidi se to jinak nenaučí a jestli ti bude nadávat, tak si z toho absolutně nic nedělej, od člověka kterého si vážíš by tě to bolelo víc a jak mi přijde máti si ty nevážíš. Hodně sil, deptá to nervy...............