asi tak, akorát jde u nás o druhé dítě. Zrovna včera jsem se zamýšlela, jak jsem první dítě "rozvíjela" a u dcery zjišťuju, že se "rozvíjí" sama (včera jsem zjistila, že umí stavět věž z kostek
aniž bych to s ní kdy dělala...).
S dcerou nechodím plavat ani do MC ani na žádné jiné kroužky. Dělá věci se mnou, když ji nemohu nechat na zemi, mám ji na zádech v ergu a vše sleduje, tím evidentně dostává podnětů až až. HOdně spolu zpíváme - já něco dělám, děti jsou tak nějak okolo a zpíváme se starším (nebo jenom já sama) a malá radostně "tancuje" a bouchá do čehokoli do rytmu nebo sedí a tleská. To je zábava do neomrzení (to jsem zase nedělala s prvorozeným, bo jsem se zpívat styděla, u druhorozené mi už otrnulo, protože to je super způsob, jak děti zabavit a přitom si dělat "svoji" práci).
Aktuální zábava číslo 1 je lezení do schodů a následně ze schodů, vylézání na postel či pohovku a následné slézání. A přemítání o tom, zda by už mohla udělat ten krok bez držení nebo ne (zatím se stále opatrně drží, ale zkouší sama sebe :-D). Balonků a balonů se bojí, pakliže jsou větší, jak tenisák
(mmch - čtyřleťák taky nechodí na žádné kroužky, akorát 3-4x týdně do MŠ a rozvíjí se dobře i bez milionů řízených aktivit a je schopen si od mala vyhrát sám, stejně jako dcerka)