Grainne, teď jsem se pokusila najít tu diskusi o těch dovolených, psala jsem tam komentář, ale pro jistotu napíšu i sem, nejsi povinná sledovat všechny diskuse
Jestli se to s těmi snobkami všechno odvíjí od té paní, co chtěla jet s rodinou autem k moři a neměla dobře spočítané náklady, tak považuji mnoho reakcí za hodně přecitlivělé.
Pokud vím, nikdo tam nehodnotil její lidské kvality, většinou holky uvažovaly v tom smyslu, jestli s tím opravdu vystačí nebo ne, jen Daniela napsala něco ve smyslu, že když na to nemá, tak ať tam nejezdí. Ale IMHO nijak hnusně, ani ve významu, že je socka apod.
Osobně nevidím nic špatného na tom, že by člověk neměl utrácet víc, než si může dovolit. Vydat se na cestu k moři s tím, že to mám spočítané "na knop" a pak přijít na to, že jsem s některými dost podstatnými výdaji nepočítala (třeba benzín, nebo mýtné) - to může být docela zajímavé zpestření dovolené, bez kterého bych se osobně raději obešla. Zjistit v cíli cesty, že už nemám prachy, ale potřebuju se nějak dostat domů, případně že si tam dítě vyvrkne kotník a já nemám žádnou rezervu na doktora - to by pro mě osobně byly takové nervy, že by mi to za to nestálo.
V takovém případě bych radši volila dovolenou u nás, ale ve větší pohodě, případně, pokud bych velice toužila po moři, odložila bych to na příští rok. Nevidím na tom absolutně nic špatného ani degradujícího - muset něco mít bez ohledu na to, jestli mi na to stačí prostředky, považuji za snobárnu, říct si, že si to momentálně nemůžu dovolit, za odpovědné řešení.