| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo nekojí s námi...

Naštěstí jsem mohla kojit obě děti docela dlouho, ale neodsuzuju nikoho, kdo skutečně nemůže. Jen mám pocit, že jsou kolem toho trochu mylné informace, nebo aspoň moje zkušenost byla prostě občas jiná.

1- "Kojení nebolí" - píšou v některých příručkách. Ne, s odstupem času to potvrzuju, kojení nebolí, ale ze začátku to bolelo hrozně, pohmožděné bradavky (i u druhého,když už jsem věděla, jak kojit), nateklá prsa, že jsem nemohla dát ruce k tělu atd. Naštěstí to třeba u mě netrvalo dlouho, určitě ani ne šestinedělí, takže by to nestálo za řeč, kdyby ta informace "Kojení nebolí" nemohla třeba někoho svést někam mimo.

2- "Kojit tak dlouho a tak často, jak miminko chce." - Mně se tohle taky neosvědčilo.Jasně, že kojit podle potřeb dítěte, ale vždycky jsem se stejně snažila vydržet aspoň 2 hod, jinak mimi hodně ublinkávalo. Taky jsem si tím ze začátku "sobecky" chránila ty bradavky. A taky jsem je nenechávala přisáté pořád, ale tak 30 min, později samozřejmě stačilo podstatně míň.

3 - "Kojení je pohodlnější než UM". To je otázka - matka musí hlídat stravu a nesmí pít alkohol:-), krmit může jen ona, kojení trvá déle než vycucnutí lahve. U nás šlo taky hodně o časté buzení v noci, nebylo to hlady, ale myslím, že to s kojením souviselo. A totální závislost miminka na matce, pokud neodsáváte (což jsem teda nějak nezvládala), tak se po nějakou dobu od děcka vůbec nehnete.

To fakt není stěžování, jen mi připadá, že o tom jsou někdy mylné představy. Já jsem ale moc vděčná, že mi to šlo, a vzpomínám na to moc ráda. A jak krásně a nepozorovaně jsem mj. při tom kojení zhubla:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.