Přidat odpověď
Strašně moc se omlouvám, že mám jiný názor než ty.
Tvé sestry je mi líto.
Já tu jistotu, nebo alespoň relativní potřebuju. Vánoční dárky třeba kupuju už od ledna - jistota je, že si na ně nebudu muset půjčovat. Vím, že mi dítě pojede na tábor, tak si budu klidně celý rok dopředu dávat nějaké peníze stranou.
Šetřím kde se dá, právě proto, kdyby byl nějaký průšvih (a nemusí to být jen rozbitá pračka), abych nemusela schánět, kdo mi půjčí. Dělala jsem to tak vždycky a do dluhů jsem se fakt nikdy nedostala. Ale já jsem si děti pořizovala až v době, kdy jsem měla já i manžel našetřeno. Na byt jsme si půjčovali jen nezbytné minimum. A to jsme měli poměrně brzo splacené. Dál, když jsme si chtěli něco koupit, nebo chceme, tak si nikdy nepůjčujeme, ale raději ušetříme.
A kdyby se nedej bože něco stalo s manželem, tak dneska vím, že bych se o děto dokázala postarat sama. Ale myslím, že třeba samoživitelka s jedním, dvěma, třema dětma je zatracenej rozdíl. A jistě mi dáte za pravdu, že sociálka se pak nepřetrhne dát maminkám nějakou korunu navíc.
Nikomu tady svůj názor nevnucuju. Jen jsem napsala, jak to cítím já. A taky netvrdím, že se nikdy nemůžu dostat do potíží.
Sleduju, že jsem asi strašně nemoderní, když nemám dluhy a nehodlám si je dělat.
Předchozí